Jak (jednoduše) založit živnost

05.11.2015 01:32

Uvažujeteli o podnikání, tak většinou nejlepší cestou je pro nového začínajícího podnikatele živnost. Podnikání na živnost-firmu (živnostenský list) má svá "proti" (např. ručení svým majetkem), ale také "pro" v podobě trochu jednoduší administrativy, daňového zatížení atp. Před podáním žádosti o živnostenské oprávnění je ale nutné počítat s "procházkou" po úřadech, která ani nemusí být jediná. 

Průvodce: Jak začít podnikat - více zde

Vytrhnout trn z paty budoucím podnikatelům pomáhá nový projekt obecně prospěšné společnosti ZalozFirmu.cz. Přes stejnojmennou webovou adresu poskytuje své služby a bezplatně, na základě žádosti/registrace, zakládá firmy (živnosti, s.r.o., a.s., v.o.s. a další). Služby jsou poskytovány bezplatně, jelikož se jedná o dotační projekt, který má za cíl podporu podnikání v ČR. K dnešnímu dni bylo přes tento projekt zřízeno již několik tisíc firem.

Založení živnosti se tak stává velmi jednoduchou záležitostí, kterou známe např. z Velké Británie. Budoucí živnostníci tak nemusí trávit čas běháním po úřadech a doufat ve správnost vyplněných a poskytnutých údajů při podávání žádosti o živnostenské oprávnění, ale mohou tuto administrativně-právní agendu bezplatně svěřit do profesionálních rukou. Žadatel hradí pouze případné zákonné poplatky (např. vydání volné živnosti - 1000 Kč), které zaplatí tak jako tak, pokud si bude zakládat živnost na vlastní pěst, vše ostatní je naprosto zdarma.

Založení firmy online přes internet (s.r.o. nebo živnosti)

Otázky:

Jak je financován provoz portálu ZalozFirmu.cz? Jsem vázán odběrem nějakých služeb?

Portál je pro uživatele bezplatný. Jeho provoz je financován z dotačních a grantových programů na podporu podnikání. Užití služby není vázáno na odběr jiných služeb nebo produktů partnerů portálu nebo jiných osob.

 

Kolik zaplatím za registraci firmy?

Založení firmy v rámci ZalozFirmu.cz je bezplatné, uživatel uhradí pouze zákonem stanovené poplatky spojené s registrací firmy (např. správní poplatek za vystavení živnostenského listu apod.). Celkové náklady na založení firmy jsou stejné, jako kdyby si uživatel zařizoval celou registraci sám bez asistence právní kanceláře.

 

Mám zájem o bezplatné služby spojené se založením živnosti od ZalozFirmu.cz >>>